SKRIVET: 2011-02-28, kl 23:29:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Utbildningsdagar

Första utbildningsdagen för nya jobbet var idag. Vi hade fått hem studiematerial innan men av att man inte sett datasystemet vi ska lära oss under den tiden så har det varit lite svårt att associera texten med det faktiska systemet. Men idag fick vi äntligen prova på litegrann. Är man flink i fingrarna över ett tangentbord tror jag att detta kan bli ett bra jobb :) Det gäller bara att öva upp sig på korta samtalstider med.
Jag trodde inte att jag var särskilt trött när det var dags att gå hem. Uppgifterna vi fått under kvällen var ganska enkla och vi fick ordentliga raster hela tiden. Men när jag kom ut i friska luften när jag var påväg hem föll min energimätare direkt. Jag höll till och med på att somna på bussen. Konstigt att kroppen kan spela en sådana spratt ibland.. Men nu sitter jag här i mörkret med en tekopp och funderar på att laga lite matlådor såhär på nattkröken. Insåg tidigare idag nämligen att tiden sprungit iväg lite för mig de senaste dagarna och att jag inte alls tänkt på hur jag ska lösa min tidsbrist vad det gäller att laga mat som både ska vara god och nyttig. Vi får se hur det går. :)

SKRIVET: 2011-02-28, kl 02:33:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tapetklister under skorna och ananas mellan tänderna

Denna veckan har jag verkligen rört mig mer än vad min kvot brukar vara. Den mesta lediga tid har gått till att hjälpa Isabella och mattias att bli klara med sitt hus på en veckas tid för att hinna med det mesta grovrenovering innan inflytt. Därav har ingått att lägga skyddspapp på golv, dra ner gamla tapeter, måla, lägga glasfiberväv (därav tapetklister under skorna), hackat is på uppfarten och även på slutet bära kartonger och skruva ihop IKEA-möbler.
I torsdags var det dessutom inspirationskväll hos Xtravaganza. De hade bjudit in gästföreläsare och man fick gärna inspirera sina kamrater att komma med. En av föreläsarna var en tjej som använt sig av Xtravaganza och gått ner 50 (!!) kg inom loppet av ett år och dessutom kände att de tinte var några större problem att hålla sig där i fortsättnigen. Under kvällen bjöds även på introduktionsgenomgångar på ett par gymredskap och sen bjöds på en massa god exotisk frukt. Jag själv frossade i ananasen och mangon som är två saftiga favoriter. Det enda minuset är fibrerna i ananasen som alltid fastnar mellan tänderna och att det sticks på tungan i över en timme efter att man ätit av denna mumsiga frukt.
Ikväll har jag och ett par av tjejkompisarna varit och slagit runt ordentligt på en helt vanlig söndag. Började med bowling, vilken jag förlorade stenhårt, precis vad jag väntat mig. Men det var kul ändå. Därefter hamnade vi på Bishops Arms där det blev många skratt och en hel del tokerier. När de stängde drog vi vidare till Tonic, en av de få barer i stan som har öppet en söndag. Måste väl erkänna att jag drack mer än vad jag räknat med, men jag har fått ta igen det redan ikväll. Minuset med en iPhone är att batteriet inte håller allt för länge. Inte mitt heller. Så jag bad bartendern att kolla busstider. Enligt honom skulle det gå en buss om dåvarande 20 minuter. Men när jag kom bort till busstorget var tavlan med kommande avgångar tom och efter lusläsning av den ANALOGA busstidtabellen konstaterade jag att den buss som bartendern pratat om endast gick natten efter juldagen och nyårsdagen typ. Jag hade ingen lust att vänta 6 timmar på bussen så det var bara till att börja gå, snål som jag är så vägrade jag betala för en taxi. EN timmes promenad fick jag liksom på köpet. Vet inte om jag ska skratta eller gråta över att jag fick en gottgörande promenad även om den var utan tillgång till musik i lurarna och vid två på natten i ett helt öde Borås..

SKRIVET: 2011-02-23, kl 13:22:02 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Fråga

Igår fick jag min första fråga här på bloggen, vilket jag verkligen uppskattar och jag ska försöka svara så gott det går. Jag ser fram emot att få fler frågor i fortsättningen!
Fråga:
Är xtravaganza ngt du skulle rekommendera? Eller är det svårt att hålla vikten efteråt?
Jag skulle garanterat rekomendera Xtravaganza. Det är ju ett helhetskoncept, och tanken är ju att man ska lära sig en ny livsstil.
Eftersom att jag bara har gått i ca en månad hos Xtravaganza så kan jag inte riktigt svara för framtiden hur enkelt det kommer bli för just mig att hålla det jag lär mig nu. Men jag har träffat ett par personer som har lyckats grymt bra och som inte har något problem att hålla sin vikt. Självklart kommer det för många vara en personlig kamp i mångt om mycket troligen för alla på något vis. Dock måste jag säga att jag har en framtidstro till mig själv. Självklart kommer jag "fuska" någon gång då och då, men vad skulle livet vara utan att få unna sig något ibland?
-"Men man går inte upp av EN chokladboll" som min personliga coach hos Xtravaganza uttryckte sig för ett par veckor sedan.
Jag kom på att jag inte förklarat hur Xtravaganza är uppbyggt och hur metoden fungerar. Men det kan jag skriva mycket om, så för att inte tråka ut er så ska jag skriva ett inlägg endast om upplägget snart. =) Det är ju onödigt att trötta ut er med en jäkla massa fakta i ett inlägg som redan är långt ;)
Hej så länge, och hoppas du fick svar på frågan du som ställde den!

SKRIVET: 2011-02-22, kl 18:21:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mycket studier att se fram emot

Puh..! Nu har jag varit på min blivande arbetsplats och fått skriva kontrakt och få en rundvandring. Det var även 10 andra personer. Mina blivande kollegor. Det är första gången jag råkat ut för kollektiv skrivning av kontrakt. Men det funakde ju det med.
Efter att vi fått en genomgång av vårt kontrakt och skrivit på fick vi lite studiematerial för det systemet vi ska jobba med. Jag har lite läsa att se fram emot så att säga. Trevligt att jag får betalt för utbildningen. Pengar är alltid välkommet i en students liv. ^^
Så ikväll ska jag ta tag i pluggandet för jobbet och göra i ordning en excelfil som räknar ut lön. Alltid trevligt att vara förberedd! :D

SKRIVET: 2011-02-22, kl 12:13:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jobbgrejer idag

Idag är det dags att skriva kontrakt för det nya jobbet. Ska bli så skönt att ha det på papper och äntligen få sätta igång. Så nu börjar det bli dags att göra sig i ordning, man måste ju se respektabel ut när man sätter foten på ett nytt jobb för första gången.. ;)
Sen ska jag hem och laga mat med nåt jag inte brukar laga, jordärtskocka.. Ingen koll alls på hur det ska gå :P
Gårdagens mat såg ut så här:
En wok med kyckling, chili, minimajs, morot och kålrot. Namnam! :)

SKRIVET: 2011-02-20, kl 23:02:40 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Tomat- och saffransbouillabaise

Det luktar just nu saffran i hela mitt kök! =) Har hittat en ny kokbok att gå efter med färdiga veckomenyer. Jättebra för en ovan person när det gäller att hålla koll på vad man äter. Idag vankades det som överskriften säger tomat- och saffransbouillabaise. Säg till om ni vill ha receptet för det här satt finfint och det gick både lätt och fort att göra. :D Mer mat-suktande blir det imorgon ;)

SKRIVET: 2011-02-19, kl 23:13:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Avatar

Efter som vanligt.. Men så är det kanske att vara student. Aldrig råd att lägga pengar på saker som bio eller nya filmer eller dylikt. Så tack till Isabella och Mattias som lät mig låna filmen ikväll!

För de som missat denna, SE DEN!! Det är allt jag har att säga om det, punkt slut.

Filmen handlar om hur människor börjar utforska nya platser förutom jorden. Just denna gång utspelar det sig på Pandora. Pandora är redan bebott av vad vi människor skulle kalla infördingar. För att få kontakt med dessa och få dem att börja lita på mänskligheten har man skapat en DNA-blandning av deras ras och en specifik människa. Denna styrs via den specifika människans nervsystem. En hjärna två kroppar helt enkelt. Jake är en av de nya "Avatar-förarna". Men han möter en helt annan värld där ute än vad han hade räknat med.

SKRIVET: 2011-02-18, kl 23:29:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jobb på flera sätt =)

Har idag hjälpt söta Isabella och hennes karl i deras nya hus. De fick nycklarna idag så nu börjas det med sådana saker som att tapetsera och måla om. Ett rum på övervåningen ska bli två då där finns två äldre döttrar i sällskapet som flyttar in i huset. Den minsta får ett eget rum på bottenvåningen. Så min dag har bestått av att dra ner gamla tapeter och täcka golv med skyddspapp inför målning. Riktigt kul att få något att hugga tag i, och himlars vad trött man blir i kroppen av att hålla igång en hel dag.
Just som jag stod med häftpistolen i högsta hugg ringde mobilen. Det var från bemanningsföretaget som jag var på intervju hos i tisdags. JAG FICK JOBBET! Så nu kommer jag jobba i en kundtjänst som extrapersonal. Kommer vara ingående samtal, så ingen påprackningsförsäljning här inte! Iiihh! Sjukt glad just nu! Allt verkar klaffa så perfekt i mitt liv just nu! Får hoppas att denna streak fortsätter!

SKRIVET: 2011-02-18, kl 00:43:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tacka gudarna för säkerhetskopiering.

Var lite snabb när jag skulle ta bort ett gammalt mailkonto på min iPhonenu på kvällen.. Slutade med att alla mina kalendrar och kontakter försvann!!
Med lite lätt panik satte jag mig direkt vid datorn och återställde telefonen med senaste säkerhetskopieringen i iTunes.
Och som titeln till detta inlägg säger: TACKA GUDARNA FÖR SÄKERHETSKOPIERING!!
Vet inte vad jag skulle gjort om alla mina nummer och mailadresser varit borta.. Skulle ha blivit helt lost..!

SKRIVET: 2011-02-16, kl 18:33:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vila i frid..

Den dåliga nyheten nådde även mig. En bekant scout-kollega till mig har gått bort. Han blev bara 23 år. OCh även om jag inte kände honom i dag på det sättet vi gjorde för kanske 10 år sedan så kommer han ändå vara saknad.

Vila i frid.

Mina tankar finns hos familjen <3

SKRIVET: 2011-02-15, kl 10:46:39 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Picknick varje dag

Både idag och igår har varit skoldagar. Därav har jag tagit med mig lunch och mellanmål. Igår blev det tre olika plastburkar och en termos. Idag är det tre burkar, shaker, två flaskor med vatten, en påse med vlcd-shake till mellanmål, och ett par tepåsar. Tepåsarna då jag hellre betalar 3:- för vatmt vatten i skolan än 7:- för te när de inte ens har de smaker jag gillar och att jag ändå har te hemma. De tre olika burkarna är då jag har två burkar som ska varmas i micro och salladen i den tredje vill jag helst slippa värma :p de två burkarna som ska värmas innehåller en laxbit (färdigstekt) och den andra med ett par broccolibuketter. Dessa vill jag helst inte blanda, både ur smaksynpunkt och bakteriesynpunkt. Ja, jag är lite gnällig när det gäller mathygien, men sån är jag.

Idag ska jag på arbetsintervju!! Detta för ett extrajobb, skulle vara så himla najs om jag fick det! *håller tummarna*

SKRIVET: 2011-02-13, kl 19:12:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Soloutgång blev multibarhäng

Jag gick ut igår, SJÄLV! Hade inget hopp om att hitta någon jag kände ute på stan då de jag frågat om de ville hänga med inte var någe sugna på att gå ut.
Jag gick först till Viskan, ett café slash bistro nere vid vattnet. Det är ett café och lunchställe på dagarna och på kvällen serveras alkoholhaltiga drycker och mindre munsbitar i samma mysiga miljö. Och kvällen till ära hade de en trubadur på plats. Han väckte minnet till ett par riktiga klassiker som Isn't she lovely - Stevie Wonder, I don't wanna be - Gavin Degraw och den gamla dängan Dont dream it's over - Crowded house från 1986!
När trubaduren tog en paus tog jag chansen att smita därifrån eftersom där ändå inte var någon som vill ha umgänge med mig just då. Kylan slog till direkt som jag klev utanför dörren och jag tog långa kliv för att komma in i värmen på Bishops Arms så fort som möjligt. Väl där sprang jag rakt in i Ida och Lill vilket blev kvällens trevliga umgänge tillsammans med en manlig bekant till dem som jag fick lära känna under kvällen. Alltid kul att träffa nya människor, speciellt så trevliga som denna!
Det enda felet med Bishops är att de stänger redan vid 01 medan alla andra ställen stänger vid 02. Så när Bishops stängde försvann Ida och Lill in på Frank's för de sista minutrarna av kvällens festande och jag och den nye bekante stod kvar förundrandes över deras hastiga övergivelse. Så för att kvällen inte skulle ta slut riktigt ännu valde vi att ta en promenad upp emot vattentornet i halkan och kylan. En väldigt trevlig avslutning på kvällen må jag säga!
(Ps. Valde att inte skriva ut den nya bekantas namn då jag inte frågat om lov att skriva om honom här Ds.)

SKRIVET: 2011-02-11, kl 15:37:53 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Lunch

Idag har jag äntligen fått börja äta riktig mat igen, men för att magen inte ska få fnatt är det noga med att man är försiktig. Portionerna är rätt så små i början. Till frukost var det endast 2 msk Keso och ett kokt ägg egentligen.
Detta var då min lunch som bestod av ca 60 gram lax och sallad. Min riktlinje var att portionen inte bör bli större än ett kaffefat. Och för att ge er förståelse av hur mycket det är så kan ni jämföra med en vanlig laxkotlett, en sån där färdigstyckad frusen sak, är på 140 gram..
Imorgon får mina portioner bli i storlek med hela assietten ;)

SKRIVET: 2011-02-10, kl 23:55:02 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Mug Shot

Tänkte bara ge er en liten uppfattning vad 3 veckor på soppor kan göra med en.
Ser ni skillnaden? Det gör jag. Och ja, jag vet. Före-bilden är inte smickrande men den bjuder jag på. Det är ju inte jag längre ;)

SKRIVET: 2011-02-10, kl 21:25:20 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Woho!

Sista dagen med sopor avklarad!! Fy fan vad jag é bra. 3 veckor på bara flytande kost trodde jag skulle bli en utmaning. Men det har inte varit så illa ändå. Dock längtar jag verkligen efter frukosten imorrn.

Men idag var ingen lätt dag ändå. Bara att ta sig upp ur sängen tog emot. Inte en muskel hade lust att röra på sig. Kan det möjligen bero på det dystra vädret? Precis när man trodde att vi går mot varmare tider, ja vad händer, jo, SNÖSTORM utan dess like. Och det är sådan där tung, blöt, äckelsnö som får vem som helst att vilja gå i ide ett par månader. Men jag tog mig till slut upp. Gick på möte hos Xtravaganza där jag fick lite info inför det här att börja äta riktig mat igen och ovanpå det gjorde jag ett träningspass, vilket gick riktigt bra för att vara en sån där dag utan någon energi alls!

Nu ska jag avsluta kvällen med en kopp te och filmen Holiday. Ingen aning om vad det är så kan bli spännande.

SKRIVET: 2011-02-08, kl 18:08:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

En all time first för mig!

Johanna lyckades dra ut mig i lördags efter en fest till nya klubben i stan vid namn Viva. Det som var nytt för mig med detta var att vi gick dit för att lyssna på ett band som spelar skånsk reaggae. Lite spännande, men helt ok. Var faktiskt lite orolig att jag inte skulle gilla det alls men, tji fick jag :)

I torsdags var jag hos Xtravaganza igen och vägde mig. Hittills 7 kilo! Underbart känns det. Så nu är jag inne på de sista dagarna med bara soppor. Torsdag den 10:de blir den sista. fredag får jag börja laga mata igen! :D

dessutom har jag skaffat mig nya fina köksknivar från Fiskars så nu kanske jag kommer sluta svära så fort jag ska skära i nåt.

Det som kommer sklija sig i mitt matintag i fortsättningen är alltså mindre kolhydrater. Ska bli väldigt spännande att testa sig igenom de nya kokböckerna.

Dessutom, jag kan ha linnet nu som var en storlek förlitet för en månad sen. Köpte det som en måttstock på REA. 30:- tyckte jag det kunde vara värt att få en bekräftelse för hur bra det går =)

SKRIVET: 2011-02-03, kl 16:06:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Letters To Juliet

Äkta kärlek har vi ju alla hört talas om. Men kan den hålla 50 år? När Sofie åker på semester till Italien med sin fästman vill de göra vitt skilda saker. Victor som ska starta sin egen restaurang vill lära sig laga mat från de inhemska italienarna och resa runt till olika vingårdar. Sofie vill se sig omkring och lära känna Italien. Av en slump snubblar hon en dag över Julias hus. Det som är känt från Shakespeares bok Romeo och Julia. Där sitter mängder med brev som är skrivna av människor som vill ha hjälp med sitt kärleksliv och ber Julia om hjälp. Sofia blir indragen i att hjälpa till att svara på alla dessa brev.
En dag hittar hon ett brev som är över 50 år gammalt och väljer att svara. efter ett par dagar kommer den som skrivet brevet till Italien och hon följer med på jakten efter Claires älskade Lorenzo.
Amanda Seyfired ligger mig varmt om hjärtat och har gjort ända sedan Mamma Mia. Hon har en sådan passion i sina roller och verkar alltid veta vad hon vill. Filmen utspelar sig i det vackra Italien och man blir direkt inspirerad av att åka dit. Man vill smaka på vinet, osten och den inhemska maten.

SKRIVET: 2011-02-03, kl 15:55:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Did You hear about the Morgans

Filmen handlar om ett par som är påväg att separera. De har levt åtskilda i ett par månader men väljer till slut att ses. De äter middag tillsammans och går sedan en bit påväg. Men promenaden avbryts abrupt när de båda blir vittnen till ett mord. Polisen vill att paret får skyddad identitet. Detta på samma plats, och de ska leva som ett par.
Lite som alla romantiska komedier som släpps nu så är de lite väl förutsägbara. Det händer precis det man tänkt sig även i de mest konstiga situationer. Dock var det roligt att se Sarah Jessica Parker göra nånting annat förutom Sex and the City.

SKRIVET: 2011-02-02, kl 21:51:11 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Sätta kick på tillvaron

Har varit någorlunda effektiv idag. Har varit i skolan och försökt plugga lite, och där får jag väl erkänna att det inte gick så pass bra som väntat. Träningen gick däremot bra. Jag gick ner till xtravaganza efter skolan och drog ett riktigt lång-pass. Jag tog mig ingen brådska utan såg istället till att göra alla repps rätt och ta lite extra tid på löpbandet efteråt. Avslutade sedan passet med en kvart på "Las Lampas" som jag så komiskt hörde en vännina kalla det ^^.

Jag försökte hålla min hunger långt bak i tanken på vägen hem, men det var inte det lättaste. Och när jag insåg att där inte var många smaker kvar att välja på sjönk mitt mod ytterligare. Men jag tog ändå sats mot den smaken jag minst ville ha med tanken att spara de godaste till sist. Så champinjonsoppa blev det. Mindre intresserad av smaken den brukar smaka öppnade jag kryddskåpet och hällde på en gnutta salt, men det gav ingen vidare effekt. Så jag fortsatte djupar ein i gömmorna och fann den heliga burken med vitlökspulver och av misstag så blev det nog en aning för mycket. STARKT! Men från och med nu så ska jag köpa fler påsar champinjonsoppa, men jag ska alltid äta dem hemma där jag har tillgång till vitlökspulver ;).

SKRIVET: 2011-02-01, kl 20:12:27 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Blåbär.

Det är helt klart bland de smaker som är svårast att återskapa i livsmedel.. De flesta produkter jag smakat som ska vara smaksatta med blåbär smakar ofta väldigt syntetiskt. När man dessutom, som jag gjorde idag, äter två olika saker som smakar blåbär på en dag så kan det bli lite för mycket. Idag handlade det om en av shakerna från xtravaganza och ett te. Båda lika syntetiska. Nej, jag vet inte vad jag tänkte på.

Alla mina lektioner är inställda denna veckan så det blir till att ta till självstudier då vår föreläsare inte har tid att ta igen de vi måste gå igenom. Så imorgon ska jag sitta med näsan i en bok mestadels av dagen, sen tänkte jag gå och träna. Jag faktiskt längtar efter att få springa på löpbandet ett bra tag. Kommer kännas väldigt avstressande.

Jag har nu hållt på med dessa soppor och shaker i 1 vecka och fyra dagar och vet just nu inte om jag är helvvägs eller bara har 3 dagar kvar. Detta får jag veta på torsdag när jag har möte med min coach på xtravaganza. Då ska jag också få väga mig och se min framgång hittills. Har inte vägt mig på en vecka (försöker hålla mig ifrån det för att inte stirra mig blind på siffror) så ska bli jättespännande att se hur det gått. Hoppas verkligen att jag kommit ner åtminstone 2,5 kg till.

Jag måste ändå säga att jag var mer orolig för att bara äta shaker och soppor så här länge, men jag är faktiskt inte trött på dem ännu. Jag känner att jag har mer kontroll över vad jag faktiskt stoppar i mig. Jag är mer noga med tider och känner mig äntligen riktigt bekväm i min vardag.