SKRIVET: 2011-01-26, kl 21:51:39 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Mamma på besök!

Ja, så är det! Jag har min fina fina mamma hos mig ett par dagar. Dessutom tog hon med sig hunden! Lycka! Och inte nog med det så har jag haft en kanondag i övrigt. Skola på förmiddagen då vi hade en redovisning som jag hur bra som helst fastän att vi var totalt oförberedda, man måste ju ha lite tur liksom ;) Därefter stannade jag kvar med två av grabbarna ur gruppen i skolan och tog en fika. Och nej, då menar jag inte fika som den såg ut förr i tiden utan för mig blev det en kopp te utan något annat varken i eller bredvid. Vi spelade ett par händer poker med Mahjong-pjäser som insatser. Såg rätt så skojigt ut faktiskt, och självklart så tog grabbarna mig direkt på pokern. Det är garanterat inte min starka sida varken med poker face eller de faktiska reglerna som spelet innefattar. När jag kom hem tog jag en lång promenad med vovven. Det blev säkert 1½ timme ute i snölandskapet. Jättehärligt!
Nu när jag fick låna mammas bil så tog jag chansen att lämna in min tv på reparation vilket har behövts i minst ett år. Det har bildats jättekonstiga skuggor som förstör färguppsättningen totalt! När jag hivade in den bakom reklamationsdisken och förklarade mitt problem sa dessutom killen som tog emot mitt ärende att de troligen inte skulle laga den då detta skulle vara för dyrt för dem, så jag kommer troligen få en sprillans som är så nära min gamla modell som möjligt! :D
Men oj, sen blev det bråttom. Jag hade nämligen bokat upp mig för en träningsgenomgång hos xtravaganza så att man får använda deras gym. De vill att man gör rätt från början så att man inte skadar sig, vilket är ett mycket bra initiativ. Blev ett ganska enkelt program med grundläggande styrketräning vilket jag avslutade med 20 minuter i solariet. Göttans! Så det sitter bra nu med att slappa i soffan efter dagens sista shake och kvällspromenaden med hunden avklarad. Jag känner att jag kan vara stolt över mig själv när jag har haft en dag som denna.
Och vet ni va! 5 kilo lättare på två veckor and still counting! ;)

SKRIVET: 2011-01-22, kl 13:44:33 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Första dagen..

Igår var första dagen med endast flytande kost. Gick faktiskt förvånansvärt bra. Xtravaganza har massvis med smaker att välja på så det kommer inte vara ett problem att variera så länge smakerna är goda. Hittills har jag provat Choklad, Kyckling, Persika och Cappuccino. Persika var kanske inte det bästa, så den jag har kvar ska jag byta mot nåt annat. Cappuccino var riktigt god. Den är en bra kick på morgonen ;)

Sen kommer vi till mitt kvällsnöje igår. Det var meningen att jag skulle sitta barnvakt åt söta Moa, som just denna kväll var en dam med temperament. Så fort pappa lämnade rummet för att möjligen ta sig ut på stan som planerat storgrät hon. Pappa kom aldrig iväg och jag började röra mig hemåt istället.
På vägen hem stannade jag till på min gamla arbetsplats, bingohallen. det slutade med att jag spelade ett enda spel och blev 260:- rikare ^^

Ikväll blir det "middag" hos underbara Johanna. Ja, jag ska ju bara äta min soppa och inte dricka nåt förutom vatten, men ska bli trevligt med lite umgänge.

SKRIVET: 2011-01-19, kl 18:35:06 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Soppor, Shakes och ett par skor

Nu har jag bestämt mig! Som jag sa i ett tidigare inlägg så skulle jag skaffa professionell hjälp för att handskas med mitt viktproblem. Detta professionella stöd kommer ledas av Xtravaganza. Där kan man få personligt stöd och pepping samtidigt som man fåmöjlighet att träna i deras lokaler och träffa andra som kämpar mot samma mål. Så nu ska det startas med tre veckor bestående av soppor och shakes endast!
Jag har tjuvstartat lite själv genom att vänja mig den senaste veckan vid ett liv utan socker som är en största boven i mitt liv. Och det har gått förvånansvärt bra. Nu gäller det bara att komma in i det som livsstil.
Igår hade jag även besök av fina Martin. Våra sammankomster brukar dessutom vara i det fetare laget då vi båda är förtjusta i att skapa och äta sötsaker. Men inte den här gången. Eller jo, för efterrätt blev det ju precis som vanligt. Men detta i ett smalare format. En tiramisu med lättyoghurt. Denna väger in på endast (hör och häpna) 150 kalorier per portion! Så jag ansåg oss värda detta. Måste även tacka för sparken i baken jag fick rakt in i shoppingträsket av Martin. Jag hade så gott som bestämt mig redan att jag skulle ha dem. Skorna, alltså. Men tackar ändå för att Martin utbrast "De där MÅSTE du ju bara ha!"
Eller håller ni inte med? ;)

SKRIVET: 2011-01-15, kl 20:12:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sjuk...

Scucks... Att allt bara skulle gå utför då.. Har fått en riktigt taskig hosta som tog med sig feber och migrän in i leken med.. Fasen också, inte riktigt hur jag ville spendera min helg. Men jag kan i alla fall säga att jag låtit bli tröstmaten ändå ;) Inget socker här inte!

SKRIVET: 2011-01-13, kl 17:59:51 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Att ändra riktning.

Ja, jag vet. Ännu en gång har jag varit urkass på att uppdatera. Måste verkligen ta tag i det. Finns mycket annat jag borde ta tag i med. Som min hälsa. Men kanske kan ta två flugor i en smäll :)

Nja, det är inget nyårslöfte precis (för de kan jag ändå inte hålla, har i alla fall aldrig lyckats hålla dem, EVER).
Men nu är det dags att komma igång. Jag vill leva sundare. Mitt sockerberoende måste jag bli av med. Jag borde få ner min vikt ett par kilo så att jag får mer ork att röra på mig.
Jag har sedan i måndags börjat ta tag i mitt matintag. Jag, som vilken annan vanlig dag som helst gärna fikade på stan med en ordentlig latte och gärna ett sött bakverk till har nu inte ätit några sötsaker denna veckan alls. För frukten räknas ju inte ;)Och jag har hållit mig till ordentligt nyttig mat.  Dessutom har jag druckit en massa vatten, drygt 2 liter om dagen hittills. Ska bli intressant att se om disciplinen håller, och om det ger resultat
, men jag ska snart få proffesionell hjälp :D
Och spänningen stiger!