SKRIVET: 2009-09-29, kl 13:20:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Plugga.. Och mera plugg

Tenta om en och ½ vecka, och jag känner att jag inte har fått in någonting. Det var som att få en hink kallt vatten över sig nu på förmiddagen då jag inser att jag bara antecknat hälften av vad föreläsaren har sagt. Det gör då inte saken bättre att jag inte förstår mig på boken..

Och jag är så trött.. Hela dagarna..Jag är inte van vid att vara så här mycket i skolan.. hela 10 - 15 timmar i veckan.. Och ja, jag vet, alla ni som jobbar 40 timmar i veckan tycker inte att det är nånting.. Men så är det i alla fall, och koffeinet har slutat hjälpa.

Tror faktiskt att jag ska försöka lägga mig tidigt idag. Och hur har det gått alla andra gånger jag sagt så? Inte alls...
Det slutar med att jag kommer i säng vid 1 som vanligt..

Låter jag bitter? Vänta ni bara..

SKRIVET: 2009-09-28, kl 10:38:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vilken röst..!

Jag säger bara: Gällt!

Herregud vad denna föreläsare har gäll röst. Riktigt jobbigt att lyssna på henne. Men man somnar i alla fall inte. =)
Men vi ska sitta och lyssna på henne någon timma till idag, och sen säkert 6 timmar till denna vecka. Varför går klockan så långsamt just med jobbiga föreläsare?

SKRIVET: 2009-09-26, kl 21:33:14 | PUBLICERAT I: Australien

varmt varmt varmt!

Nu är resan bokad och betald!
Det blir Australien i nästan tre veckor! Jag åker den 27:de december och kommer hem till Sverige igen den 13:de januari!

Den du!


Känguru på stranden

SKRIVET: 2009-09-17, kl 20:12:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Heaven on earth

Vilken gudomlig känsla..

Jag har hittat de där 20 minutrarna morgon och kväll som är bara för mig.
Morgonen börjar med att sätta på kaffe. Göra i ordning frukost, i form av gröt eller en skål flingor. Och sen kommer de där 20 minutrarna. 20 minuter av lugn och ro. Sitta och titta ut genom fönstret på morgondimman och sakta smutta på kaffet.. Underbart...!

Och så en liknande procedur på kvällen. Efter maten sätter jag på kaffe än en gång, plockar fram en bit mörk choklad och bara sitter och tittar på tv och skriver på bloggen. Även det underbart..!

Längtar tills jag får dela sådana här kvällar med M, var ett tag sen.

Tända ljus, kaffe och choklad, ja ni fattar grejen =)

SKRIVET: 2009-09-16, kl 22:57:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Promenad

Mysig dag, även idag.

Föreläsning på morgonen i presentationsteknik. Jag tycker om det här ämnet! Det finns mycket att disskutera om ämnet samtidigt som jag verkligen känner att jag förstår lärarna. Jag får helt klart mycket ut av föreläsningarna vilket gör dem roliga.

När jag kom hem gick jag faktiskt och la mig och sov i någon timme. Mycket skönt!

Vid 17-tiden hörde jag ifrån Linda. Hon frågade om jag ville följa med på promenad. Vilket jag gjorde med glädje! Jätteroligt att få lite sällskap. Dessutom tog Linda med sig en liten vän. En liten valp på ca 6 månader. Och hon hade samma namn som jag! =)
Så Linda, jättetack för promenaden! Och jag hoppas att det blir fler gånger.

Senare på kvällen kom båda katterna självmant och la sig i famnen på mig. Jättemysigt! Vilja har gjort så förr så det förvånade mig inte. Men när även Puff kom fram blev jag faktiskt lite förvånad. Men om de fortsätter göra så och växer i samma takt så kommer det inte dröja länge innan de inte får plats i min famn båda två samtidigt! =)

Vi får väl se!
Vilja på soffan

SKRIVET: 2009-09-15, kl 23:14:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trevlig dag

Här sitter jag nu, med kaffekoppen i ena handen och srudieböckerna i den andra. På ett fat på bordet ligger en liten chokladbit och ett par vindruvor. Rummet är nedsläckt förutom de levande ljusen som är utspridda lite här och där. En riktig myskväll helt enkelt.

Förstår inte vad det är med mig och att försova mig.. Ja.. Det hände idag igen, men idag hann jag vakna innan bussen gick. Dock hann jag inte med frukost, vilket jag inte gillar. Men men.. blev en kaffe i skolan istället. Men min kokare gör godare kaffe ;)

Senare på dagen tog jag chansen att gå runt på stan, allt från att handla mat till att titta ut ett nytt katt-klätterställning. Dock kommer inte det nya ställningen förrän om typ 3 veckor.

Men jag fick tag i lite andra grejer. Bland annat en liggkorg till katterna som man hänger på elementet. Tänk vad mysigt att krypa upp i en mysig koj av låtsaspäls som värms upp av det närliggande elementet.. Ibland skulle det vara härligt att vara katt..

Puff provar den nya bädden.

Här ser ni Puff när han testar den nya liggplatsen.

Mer än den bädden hittade jag mest grejor till köket. Bland annat väldigt bra 'bakplåtspapper' de är överdragna med nåt lite glansigare material så det fastnar verkligen ingenting på dem och dessutom är de återanvändbara =) Bara att tvätta av dem och köra igen.

Sedan blev det ett ihopfällbart galler som man kan lägga nygräddade kakor och bullar på för att svalna.

Nu ska jag nog återgå till mina böcker inför morgondagens föreläsning i Presentationsteknik.

Hej svejs!

SKRIVET: 2009-09-14, kl 22:11:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

föreläsningar och shopping..

Föreläsning i presentationsteknik är roligt =) Och denna dag var det inriktat på "Interkulturell kommunikation". Vi hade en mycket bra föreläsare som berättade en hel del som man inte tänkt på innan. Som vad folk gör med händerna när de talar med någon eller att man tappar ögonkontakten när man pratar och tänker ut nästa sak att säga. Det var en av de mer intressanta föreläsningar jag haft på länge.

Sedan blev det shopping för hela slanten =)
Vilket slutade i:

  • Stor stickad tröja (Gina Tricot)
  • Svart partytröja (Gina Tricot)
  • Knivställ
  • Timer
  • Jättemysig teddyfilt (Chilli)
  • Och en ny skrivare (HP)
  • Blått Linne (Gina Tricot)

Massa skojiga grejer helt enkelt! Men vad ni än gör: Tala inte om för kursarna (fattiga studenter) att du tänker köpa en ny skrivare, för då åker du på utskriften av kompendierna till föreläsningen om ett par dagar =) Men men.. Det var i alla fall en bra övning inför den kommande användningen av min nya pappersspottande teknikpryl. Och, ni i min klass som jag nu gjort kopior åt, självklart att jag gör samma sak nästa gång ni frågar ;)

M kom och mötte mig under min shoppingrunda också! Yeahy! Så det blev en mysig sen lunch (15:00) med en räksallad och Loka =)

Nu ska jag sätta mig med skolböckerna en stund, sen är det dags att kolla biljettpriser till Australien! =)

Kram på er!

SKRIVET: 2009-09-13, kl 23:12:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hjälpreda..

Så idag har jag och M hjälpt hans syster att måla brädor till fasaden på hennes familjs hus. Och nej huset var inte klart, för er som läst tidigare inlägg. Festen var bara för att få umgås. Vilket vi verkligen lyckades med.

Gårdagskvällen började med att M's mamma kom och hämtade upp oss för att åka till M's syster. I bilen frågar hon glatt " Ni tycker väl om kräftor?". Jag blev väldigt glad av tanken att få prova på att skala kräftor då det var ett par år sedan jag var på kräftskiva och fick prova. Dock tycker jag att det är himlans mycket jobb för så lite mat.
Men vi hade en mycket trevlig kväll. Senare på kvällen erbjöd jag mig att komma tillbaka nästa dag (idag) för att hjälpa till med målning. Dock blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig...

Dagens morgon började för ovanlighetens skull med att jag försov mig. Och vad jag hatar när det händer. Stresshormoner upp till öronen och med panikslagna tankar på vad man behöver hinna fixa innan bussen går... Dock var det inte så mycket att göra då bussarna går varannan timme.. Det slutade med att jag hämtade upp M ca 2 ½ timme försent. Men så blir det väl ibland antar jag. =/

När man hjälper till hos M's syster U är hon noga med att bjuda på kaffe, vilket är mycket uppskattat. Denna dag visade det sig även att familjen ej ätit lunch ännu när vi kom dit. Detta slutade i att vi alla blev bjudna på lunch =)

Många plankor senare fick vi avnjuta kaffe och rostade mackor med honung =) Det är nåt som är riktigt MUMS!

När vi väl var hemma hos M igen tog jag mig friheten att lägga mig i hans mysiga säng och ta igen morgonens stressuppvaknande. Jag somnade självklart efter en godnattpuss och halvsov i nästan två timmar. Varav att jag höll på att missa tåget hem... Men jag klarade det med en knapp minuts marginal efter en något hastigare promenad än vanligt.

När jag väl kom hem möttes jag av två mycket kelsugna katter. Vilja fick jag bära runt på i över en kvart innan hon tyckte det var för varmt. Men hon har sedan följt efter mig hela kvällen och senare gjort mig följe i tv-soffan framför ett par avsnitt av Bones säsong 4. Puff har mest svassat runt oss båda, kelat lite, men hållt sig på soffryggen =)

Imorrn är det föreläsning i Presentationsteknik. En av två kurser jag tar denna termin. Även den roligaste. Den andra berättar jag mer om senare.
Nattinatt på er.
Här är mina kissar när de hjälper mig i köket.
Ps. Lägger in en bild på mina kissar för er som undrar hur de ser ut. Från vänster: Vilja, Puff Ds.

SKRIVET: 2009-09-12, kl 14:17:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

R.I.P Pär

Fastän att jag lärde känna honom under en veckas läger för ett år sedan och inte hört så mycket ifrån honom sedan dess så betyder inte det att jag inte saknar honom..

Fick just veta att min vän Pär dog på torsdagsmorgonen... Han var med om en bilolycka.. Om ni vill läsa mer så klicka här.

Saknar dig vännen. Vila i frid

SKRIVET: 2009-09-12, kl 13:59:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag älskar min säng..

Det var verkligen jättesvårt att kliva upp ur sängen idag. Även fast klockan hade slagit 12:30. Det är så mysigt när mina två kissar Puff & Vilja kommer upp och lägger sig där på morgonen. De bara gosar in sig bland kuddarna och gosar med mig framför allt =)
Men sen var det jobbigt av en annan anledning. Den är ju både bra och dålig dock. Träningsvärk... Alla vet vi ju varför den är dålig. Det gör ont. Och idag var det hela kroppen. Men men, man får väl skylla sig själv när man skippar gymmet i fem månader och sedan börjar på samma nivå som man slutade..

Men det blev en ganska mysig morgon. Nu när jag äntligen tagit tummen ur och städat upp köket så går det faktiskt att laga en riktigt trevlig frukost. Så idag blev det 2 koppar kaffe och havregrynsgröt med äppelmos. MUMS! Man måste ju få unna sig någon gång..!

Nu sitter jag alltså här framför datorn med den sista kaffeslatten i handen och skriver. Funderar på vad jag borde göra idag.

"Katterna har fått mat och vatten, så nej det behöver inte fixas. Jag kanske borde vattna orkidéerna, de har ju inte fått vatten på säkert en månad.. Och sen då?"

Ungefär så går mina tankegångar just nu.

Sen så klart måste jag ju göra mig i ordning för kvällen, klockan är ju redan en del. Och min buss går 15:52. Idag står det i alla fall en sak klart på schemat och det är att jag och M ska till hans syster där det är takslagarfest. Och för er som inte vet vad det betyder så är det när man bjuder in de som har hjälpt till att (oftast) bygga på ens hus.
I detta fall har huset fått sig en ordentlig omgång. Det har blivit utbyggt och fått nytt tak. Ännu så länge i alla fall. Enligt ägarna står fler projekt för dörren. Ska bli trevligt för en som faktiskt inte hjälpt till att se hur det gått =)

Hej hopp så länge! Nu ska jag se vad jag kan hinna göra av denna dagen =)

SKRIVET: 2009-09-12, kl 01:40:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ny blogg = baby steps

Nu ska vi se hur lång tid det tar innan jag lär mig detta. Snart ska vi se om jag får ordning på utformningen med.

Snart ska jag börja blogga för fullt..! ;)