SKRIVET: 2011-04-30, kl 00:48:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stormtroupers och silvershampoo

Fick ett väldigt intressent väntesällskap vid busshållplatsen igår. Eller vad säger ni?
Denne figur stötte jag på redan inne i icabutiken. Då stod han bakom mig och medan jag stod kvar gick han fram mot kassören och räckte vapnet till honom och sa: "Can i leave this with you, so you don't think i'm robbing the place." Haha, kassören såg lagom förbryllad ut.
Undrar hur många fler än jag som fotograferade stackaren, och än fler som lade upp bilden på Facebook. Ja, jag är en av dem. Och jag såg diverse som helt glömde bort bilkörningen när de försökte fota denne stormtrouper med mobilkamera.
Apropå silvershampoot... Det hade varit snällt om frisören varnat mig för färgen på själv schampoot.. Jag öppnade flaskan först när det skulle användas och fick en smärre chock när en djupt blå färg rann ut i handen. Såg ut som någon typ av nagellack egentligen. Men när det gått några sekunder konstaterade jag att det troligen skulle vara så och använde det. Verkar funka bra hittills. Ska se efter ett par tvättar till om jag kan bli av med det röda. :)
Btw... Nu har jag sett Trassel äntligen. Är inte imponerad.. Rapunzel börjar bli uttjatad :( Visst är det en av de bättre tappningarna av grundsagan. Men den var tyvärr lite väl kliché för min smak.. Och jag är ändå ett stort fan av Disney. Så av mig får den endast:
Mycket av det är dock endast bara för att den går under Disney...

SKRIVET: 2011-04-28, kl 14:20:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mycket att berätta om..

Efter ett par dagar med mitt blonda hår inser jag nu att det fortfarande är väldigt orange efter att ha tonat ned det från rött. Därför gick jag tillbaka till salongen och köpte mig en flaska silvershampoo som tydligen ska matta ner det röda i håret. Ska prova ikväll så kommer det väl upp en liten recension sen ;)
Sitter just nu och försöker skriva lite på C-uppsatsen, men det är svårt att ägna sig åt den utan att bli distraherad. Insåg nyss att nya Mac:en passade perfekt i mitt pappersställ jag har på bodet. Ni vet ett sådant där med utdragbara lådor. Det måste betyda att den inte är mycket större än ett A4, coolt! Ett bra sätt att få mer utrymme på skrivbordet I'll say!
En av de sakerna som distraherade mig från uppsatsen (förutom bloggandet) var Apple Store. Sitter och tittar på fodral och skydd till den nya älsklingen. Har kommit fram till att jag vill ha denna:
Tänk vad bekvämt att slippa någon väska och sånt. Ser att funka typ som skalen till iPhone, snap-on, snap-off liksom. Och man kommer åt alla portar och sånt ändå! Ja, den är jätterosa, men lite gulligt ändå :p
Åh! Vill ha! Önska sig i födelsedagspresent kanske?

SKRIVET: 2011-04-27, kl 09:53:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vad kan detta tänkas bli?

Har ni några gissningar vad man kan göra med tunnt skumgummi, bävernylon, kantband, kardborrband och dekorationslim?

SKRIVET: 2011-04-26, kl 12:54:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

BLOND!

Gick till frisören idag och fick henne att jobba rätt hårt. Hennes uppgift blev att försöka bli av med det röda i mitt hår. Ingen lätt uppgift. Men hon gjorde ett bra jobb, eller vad tycker ni?

SKRIVET: 2011-04-25, kl 10:28:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

25/4

Vad är det med söndagar att generera bra partystämning?

Nu har jag varit med om två söndagar den senare tiden som har blivit helt fantastiskt. Igår blev det väldigt spontant. Cissi hörde av sig vid kvart i åtta och det var mer tur än skicklighet att jag hann med bussen och kom iväg. Väl där hade jag roligare än ja haft på länge.  Det blev vin och Minttu serverat i en blommig kopp i brist på shotglas och spelet Våghals. Detta är att spel med grund i sanning eller konsekvens. För min del slutade det med ögonbindel i fem minuter medan Cissi fick en skrattattack om något helt annat vilket jag totalt missade då jag inte såg något. Senare bar det av mot hotellet i Kinna och jag hade en förväntan att det skulle vara tokdött där. Men tji fick jag. Det var fler än vi som känt av feststämningen denna söndag. Det blev mer Minttu och mer dans. Bra kväll helt enkelt.

Idag är huvudvärken påtaglig och världen har inte riktigt slutat snurra ännu. Men vad gör det när man vet att man haft det så kul? Lite bakslag får man ju ta.

SKRIVET: 2011-04-24, kl 11:34:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tack!

Tack till Johanna och Kristoffer som lämnade en jättesöt blomma hängandes på min dörr i torsdags!! Humörboost, javisst! :D

SKRIVET: 2011-04-21, kl 08:55:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Macbook Pro

Ja, ni kommer ihåg inlägget när jag lånade en kompis dator och skrev ett inlägg här på den. Jag kunde inte hålla mig å jag skaffade mig en egen igår. Jag har nog aldrig varit så nöjd med ett datorköp. Allt är äntligen så logiskt, allt fungerar som det ska. Batteritiden är enorm!! Och dessutom blir den inte så varm som min förra blev. Alla plus härifrån så länge!!

SKRIVET: 2011-04-19, kl 08:27:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vackert väder

Det står en målare på grannens balkong och flirtar med min nyfikna katt som sitter och tittar på när de gör sitt jobb :)
Det är superbt väder även idag. Det är lite missvisande att ha termometern i solen men det är ju garanterat över 12 grader ute redan, så idag ska jag ha klänning och bara ben. Köpte en klänning på bubbleroom för en månad sedan så den ska invigas! Härligt!
Dags att gå till skolan snart och skriva på uppsatsen. En massa teori kvar att skriva.

SKRIVET: 2011-04-18, kl 09:54:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bra helg, från och till i alla fall

Började helgdagarna med att försova mig. Skulle vara på jobbet vid 9 på lördagsmorgonen och vaknade 8.20.. Ingen bra kombo. Slängde mig iväg på cykeln i all hast och vad tror ni händer...? Jo, jag får punka, och ändå lyckas jag komma i tid ;) :P Lördagen slutade med lite småröj i det värsta kaoset i lägenheten med tvätt och disk. Trevligt nog slutade kvällen med ett besök av fina Ellen som lånade min soffa över natten för att slippa morgontrafiken.
Söndagen var en förbättring men fick ändå ta bussen för att hinna innanför arbetsdörrarna innan 10. Det blev en lång dag, satt i telefon i ca 9 timmar och en timme rast. Har nog aldrig snackat så mycket siffror på en och samma dag.
Idag började ganska bra faktiskt. Fick tag i en sådan där morgon då allt bara klaffar. Cykeln står fortfarande kvar på jobbet då jag väntar på lönen för att köpa en ny innerslang, så det blev till att gå till skolan. Det är ju ändå en promenad på 3.5 km ungefär. Var riktigt mysigt att gå genom det dimm-höljda Borås och nu när jag kommit in ser jag det vackra vårvädret genom fönstret nu när dimman lättat och känner ett så perfekt lugn och vårrus i hela kroppen. Mysigt!
Dags för ett vårskrik á la Ronja Rövardotter kanske? Vårtecken om något ;)

SKRIVET: 2011-04-14, kl 21:17:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gina tricot

Tog en sväng på Gina Tricot medan jag väntade på Tinna och Tess idag. Hittade en massa fint jag vill ha! Får vänta till löning, hoppas storlekarna jag vill ha finns kvar då. Hittade fyra toppar, 3 par örhängen och lite underkläder, inte alls fy skam, Gina. Vart in och vänt utan att hitta något andra gånger, så detta kan sluta bra :)
Som sagt, mycket fint men får vänta på pengarna först..
(Btw.. behöver inte största storleken längre på deras kläder, känns finemang!)

SKRIVET: 2011-04-14, kl 13:08:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

C-uppsats

Har suttit idag och skrivit på C-uppsatsen tillsammans med min medförfattare Nero. Och även fast jag hört så många svära över det nya utseendet i word på den nya versionen så måste jag säga att jag gillar det. Om inte annat har jag hittat massvis med funktioner som jag aldrig skulle hittat annars. Finns tillexempel ett verktyg som hjälper dig hålla koll på alla källor. Fantastiskt! Äntligen kan det bli ordning på det där som alltid brukar bli något man missar på. Dessutom har jag börjat bli en fena på att använda kommentarer i dokumenten så att man kommer ihåg vad man tänkte, finnemang!
Är annars på riktigt bra humör idag. Ingen stress för jag jobbar inte idag. Jag har fått mycket gjort, och jag får dessutom avsluta dagen med träffa underbara Tinna och Tess!<3
Så jag bjuder på färgskalan på min fina t-shirt idag, älskar den! (Plus att man blir lite sugen på sötsaker när man ser den med)

SKRIVET: 2011-04-13, kl 12:22:23 | PUBLICERAT I: xtravaganza

LilySlim

Dags att lägga upp en sådan här strip igen, är så skojigt att visa er mina framsteg! Är sådan pep i det.
LilySlim Weight loss tickers
Dock såg jag nu när jag korrigerade den att min målvikt inte stämde. Den ska egentligen vara 60 kg jämna, men ändrar det till nästa gång ;)
Tänkte även tipsa om en trevlig applikation som jag testade lite idag på min iPhone. Den heter Runkeeper. Den mäter hastighet, gör kartor över rutterna du springer eller cyklar eller annan träningsform. gå in och kolla på Runkeepers hemsida och inspireras ;)
Jag har använt den nu idag och kollat på sträckan jag cyklar hemifrån och till skolan och så vidare. Ska bli kul att se framsteg även där.

SKRIVET: 2011-04-11, kl 00:27:07 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Hemma i Borås igen

Åkte hem från stockholm idag och möttes av ett underbart Boråsi gassande solsken och minst 15 grader varmt. Nästan så att man räkna med att knopparna skulle spricka ut på träden vilken sekund som helst. Dock var det lite ont om tid då jag klev in genom dörren efter att varit borta en vecka vid 13 och skulle börja jobba vid 16. Så jag valde snabbt att lägga all tid på att vårmeka cykeln, det var ju dags för premiär. Så, sagt och gjort cyklade jag ner till jobbet och även tillbaka hem därefter. På hemvägen är det en rätt så grym backe upp till mig vilken jag förra sommaren tyckte var rena mardrömmen men ikväll var det peanuts i jämförelse och då har ändå konditionen legat på hyllan sen i typ september. Otroligt vad 15 kilo kan göra för konditionen utan att träna den i övrigt :)

SKRIVET: 2011-04-09, kl 19:06:09 | PUBLICERAT I: xtravaganza

Sturegallerian

Idag har varit en bättre dag än igår. Min mage har sagt stopp för allt hela gårdagen så jag sov mest och försökte bli av med besvären.
Idag har jag varit och lunchat med fina John, i Sturegallerian. Vi började egentligen i gamla stan men vandrade in mot stureplan innnan vi bestämde oss för att äta där.
Senare när jag kom hem blev det våfflor. Och då tänker ni säkert direkt att det inte kan följa min diet, och det gör det inte heller. Så därför gjorde jag egen våffelsmet. den innehåller inget vanligt mjöl. Man gör istället ett mjöl på sötmandel. Min våffel smet räckte till 2 våfflor, lagom för en person, men jag klarade bara en. De var väldigt mättande. Och för att komma undan sylten skivade jag ett halvt äpple och la på. Grädden unnade jag mig till detta :P
Receptet till nyttigvåfflorna är:
½ dl grädde
1 ägg
1 - 1½ dl mandelmjöl (bara att köra skalad sötmandel i matberedare eller dylikt tills det blir ett mjöl.)
½ tsk bakpulver.
Blanda ägg och grädde och ha därefter i mandelmjölet. Man får känna efter lite hur mycket man behöver efter koncistensen på smeten, den ska vara något tjock. Sedan i med bakpulvret och sen är det bara att grädda.
Perfekt som substitut för vanliga våfflor.

SKRIVET: 2011-04-09, kl 18:56:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

18e bilden: En bild på din fritid

Gud vad mycket gamla bilder det kryper fram nu. Denna är väl åtminstone 8 år sedan. Det är jag i scoutskjortan där till vänster. En hobby som jag gärna skulle hålla på med nu för tiden med men inte riktigt hinner med. Men någon gång i framtiden när tillvaron är lite mer stabil ska jag väl hinna med det med.

SKRIVET: 2011-04-08, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

17e bilden: En ovanlig bild

Ja du? Vad är en ovanlig bild?
Något i stil med detta?
En dröm som jag har haft är att kunna lära mig att teckna. Detta kommer troligen aldrig hända, men denna typen av konst är jag väldigt mycket för! Hon som gjort denna heter Cathrine Langwagen och hon har en otrolig stil! Skulle vara underbart om man kunde göra sådant här själv! Om jag hade kunnat teckna hade jag nog velat sitta med Photoshop och en ritplatta, tror jag hade varit jätteroligt. Nu får jag dock hålla mig till den kreativitet jag är bra på och det är layoutgrejer och även vissa pärlarbeten.

SKRIVET: 2011-04-07, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

16e bilden: En bild på dig själv

Även denna en gammal bild men jag gillar den så mycket! Detta är taget 2004 när jag provade om jag kunde låna min kusins klänning till balen i nian som då ändå var 8 månader bort. Det är nog min målbild inför min viktkamp. Hit vill jag tillbaka. Jag trivdes så bra i mig själv under denna tiden.

SKRIVET: 2011-04-06, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

15e bilden: En person som du vill vara med

Oj! Den var väldigt svår. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det.. Har ju ingen special someone som skulle kunna sno åt sig detta fotot lätt.. Självklart önskar jag att jag hade någon. Men.. Vara med... Det kan ju tolkas så olika, men det finns flera personer som jag skulle vilja spendera mer tid med än vad jag gör. Stella är en av dem.
Hon var min mentor på gymnasiet och har alltid så mycket visa ord att ge mig. Hon kan ge mig de perspektiv som jag letat efter så länge, få mig att inse att problemet jag ser troligen inte är så stort som jag anser det vara <3

SKRIVET: 2011-04-05, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider

Detta var typ 2005. Då kunde vi alla träffas på ett helt annat sett. detta är ett gäng som jag inte träffat på allt för lång tid. Men hur hade vi tid att ses så mycket som vi gjorde, och vart tog den tiden vägen?

SKRIVET: 2011-04-04, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

13e bilden: Du och någon klasskompis.

Varför bara en?
När man kan få med typ 20 - 25! Detta är min förra klass egentligen, då jag gick Administratör på Högskolan i Borås, men det är det närmaste jag kommer till en klass. Just nu är det så individuellt så att det är svårt att kalla oss en klass.

SKRIVET: 2011-04-03, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

12e bilden: En bild på din vardag.

Ja du, den är ju verkligen allt möjligt just nu och fotomontage känns ju lite väl simpelt. Men jag trodde mig ju ha en bild på min dator någonstans som höll på med något mindre vettigt under en föreläsning, vilket är nog den stora delen av mitt liv just nu; skola. Men annars är det ju jobbet och festerna och vännerna.
Men den bilden på datorn är som bortblåst, så det fick bli loggan till studentkåren, som innefattar tre av fyra nämnda saker i alla fall ;)

SKRIVET: 2011-04-03, kl 00:51:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trandans

Idag har jag, mamma och Sanna varit och tittat på alla de 14.000 (!) tranor som har uppehållit sig vid hornborgasjön den senaste veckan. Helt otroligt många var de och bilder knäpptes därefter. Blev faktiskt ett par riktigt bra bilder som jag själv blev nöjd med. Så här i efterhand känns det att man rört på sig i dag. Jag är så där lagom slut i huvudet och i kroppen just nu. Ska bara packa klart allt, då jag åker med upp till stockholmstrakterna imorgon, innan jag får sova. Suck! Hur ska man veta vad man kommer behöva?

SKRIVET: 2011-04-02, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

11e bilden: En person du kan berätta allt för.

Johanna!! Här har vi en tjej som gör att man glömmer bort tiden väldigt enkelt när man umgås. Vi har alltid så himla kul ihop!
Börjar inse hur mycket fina vänner jag har när jag sitter och knåpar ihop detta. =) Fasen vad lyckligt lottad jag är!!

SKRIVET: 2011-04-01, kl 22:19:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smyckesmakeri

Lovade ju att visa en del smycken jag knåpat ihop på sista tiden, bara det att de var presenter till personer som jag vet läser bloggen. Så det har fått vänta tills de fått dessa. Men här kommer nu lite bilder på kreationerna!
Båda är gjorda med så kallade rocaillepärlor. Kommer ett till lite senare men den som ska få det vet inte om det ännu, så kommer bild sen!

SKRIVET: 2011-04-01, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

Sånna personer finns det ju många. Men den som kommer till minnes först är ju Isabella.
Den här tjejen är en riktig vän. Skulle man någonsin behöva hjälp så är hon där på studs! Underbara gumsan! <3 Hoppas bara att jag kan återgällda alla stunder du hjälpt mig på rätt köl igen.